دکتر حبیب اله دهمرده در سال ۱۳۳۱ در سیستان متولد شد.
اهم فعالیت های علمی، پژوهشی و سوابق اجرایی :
ایشان تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در سیستان به اتمام رسانید و در سال ۱۳۵۶ در رشته ریاضی موفق به کسب مدرک کارشناسی از دانشگاه اصفهان گردید و در همان سال برای ادامه تحصیل راهی انگلستان شد. درفاصله زمانی سال های ۱۳۵۹-۱۳۵۶ موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکترای ریاضی کاربردی از دانشگاه آکسفورد گردید.
پس از دریافت دکتری و بازگشت به وطن در سال ۱۳۵۹ با توجه به انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاههای کشور، ایشان مشغول به تدریس در دبیرستان های بخش شهرکی و نارویی شدند. پس از بازگشایی دانشگاهها در سال ۱۳۶۱ ایشان بعنوان عضو هیات علمی، معاون و رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان مشغول به کار گردید.
درسابقه فعالیت علمی دکتر حبیب اله دهمرده علاوه بر تدریس در دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، کرمان، لرستان و دانشگاه سیستان و بلوچستان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مقالات متعدد و شرکت در کنفرانس های مختلف علمی بین المللی نیز ثبت شده است.
تالیفات ایشان شامل کتب علمی و دانشگاهی از جمله ریاضیات پیش دانشگاهی، آنالیز عددی، ریاضیات عمومی(فنی مهندسی) ،کامپیوتر و ... می باشد که عمدتا به صورت کتب مرجع و درسی در بسیاری از دانشگاههای کشور تدریس می شوند.
تلاش و کوشش شبانه روزی و علاقه فراوان به مطالعه و تحقیق باعث شد که ایشان در سال ۱۳۷۴ موفق به دریافت عنوان استاد نمونه کشوری گردند.
در زمینه فعالیت های علمی ایشان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ارایه بیش از ۲۳ مقاله علمی به زبان انگلیسی با محوریت مباحث تخصصی حوزه ریاضیات و کنفرانس های دانشگاهی داخل و کنگره های علمی خارج از کشور نظیر ژاپن، سوئیس، مجارستان و تایلند.
- تالیف و تصنیف پنج کتاب علمی و دانشگاهی از جمله آنالیز عددی، ریاضیات عمومی(فنی مهندسی) و کامپیوتر(برنامه نویسی فرترن)
- دریافت عنوان استاد نمونه کشوری در سال ۱۳۷۴ به علت کارهای برجسته علمی
- دریافت بیش از سی مورد لوح تقدیر به دلیل اقدامات علمی و برجسته از طرف ریاست محترم جمهوری سابق، وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان جنگلها و مراتع کشور و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
اهم سوابق مدیریتی
حبیب اله دهمرده با وجود اشتغال به فعالیت های علمی و دانشگاهی همواره در عرصه اجرایی و مدیریتی مومنانه و بسیجی وار حضور جدی و فعال داشته و بر این اعتقاد است که رمز و راز پیشرفت هر کشوری، ایحاد ارتباط وثیق و کارآمد میان دانشگاه و عرصه اجرایی می باشد. از این روی حضور چهره دانشگاهی مومن و انقلابی در مدیریت های اجرایی را سبب ساز ارزشی شدن و علمی شدن بیشتر تصمیمات کشوری در حوزه های مختلف می داند.
ایشان در عرصه اجرا نیز از سوابق قابل ملاحضه و اثربخشی برخوردا ر بوده که از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان(۷۷-۶۸)، ریاست دانشگاه پیام نور زاهدان(۷۸-۶۸)، سرپرست دانشگاه تربیت معلم زاهدان و ریاست دانشگاه زابل(۸۴-۷۸)
- مدیر عامل و رئیس هیات مدیره سازمان عمران سیستان(۷۵-۷۳)، مشاور وزیر فرهنگ و آموزش عالی(۷۹-۷۷)
- عضویت در کمیته ملی یونسکو در ایران، عضویت شورای پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی(۱۳۶۹)، عضو گروه برنامه ریزی بودجه و اعتبارات وزارت علوم(سال ۷۱)، حضور در هیات امنای دانشگاه های منطقه جنوب و جنوب شرق و چندین دانشگاه و دانشکده، عضو انجمن ریاضی ایران، دبیر همایش ها و کنفرانس های متعدد از جمله کنفرانس ریاضی(سال ۶۵)، همایش استان شناسی(سال ۷۵)، کنگره سرداران شهید استان سیستان و بلوچستان و کرمان(سال ۷۶)، عضو هیات اجرایی اصل ۴۹ قانون اساسی(سال ۶۵)، عضو شورای مرکزی دانشگاه ها(سال ۷۶)، عضو شورای نظارت بر مدارس غیرانتفایی، و مسئول تاسیس و راه اندازی دبیرستان های پیش دانشگاهی مناطق محروم کشور(سال ۱۳۷۱)
- بنیانگذار و موسس دانشگاه زابل، مراکز پیام نور استان سیستان و بلوچستان، مجتمع های آموزشی استان، مرکز تحقیقات آب، دانشکده کشاورزی، دانشکده های مدیریت، هنر، علوم، فنی مهندسی، منابع طبیعی و ادبیات و علوم انسانی زابل و زاهدان و پژوهشکده کشاورزی زابل.